ERASMUS+ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN ALMANYA ŞANSI

Haus Der Jugend ve okulumuz Salih Değerli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri için planlamalarımızı tamamladık. "Recycle Your Future" projesi faaliyetleri 23 Ekim´de Hamm´da başlayacak.

Türkiye Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi´ne göre gençlerin hayalleri, idealleri, enerjileri ve dikkate değer vizyonları toplumun sürekli gelişimi için vazgeçilmez unsurlardır.

Gençlerin karar alma süreçlerinde aktif katılım sağlaması, yaygın eğitim faaliyetlerine dahil olması ve hayat boyu öğrenme metotları geliştirmeleri biz eğitimciler olarak önemli görülmektedir.

Salih Değerli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri de uygulanacak projeler sayesinde vizyon ve enerjilerini Avrupalı gençlerle paylaşacak, yerelde gençlik alanında politika geliştiren yönetici ve idarecilere iletmek üzere tavsiye kararlarını oluşturacaklar. Ayrıca konu alanının uzmanlarınca eğitime tabi tutulacaklardır.

Bu kapsamda Alman ortağımızla hazırladığımız "Recycle Your Future" projesi ile  12 öğrencimiz ve 12 Alman genç aktiviteler için Hamm´da buluşacak.

Bu projelerin seyahat, yeme-içme, barınma masrafları ve çalışmalar için gerekli olan giderler Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından finanse edilmektedir.

Projeler için daha detaylı bilgi almak ve size uygun Erasmus+ fırsatlarını öğrenmek için Salih Değerli Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dinç SARAYKÖYLÜ ile irtibata geçebilirsiniz.